Mirrors of Brâncuși propune dezvoltarea unei percepții mai profunde și clare despre cine a fost Brâncuși și despre modul în care lucrarea sa a influențat mediu artistic. Proiectul are drept scop dezvoltarea și itinerarea unei producții multimedia care să arate viața și operele lui Constantin Brâncuși unor noi audiențe.
Suport: +40 762 248 171
detalii proiect
Mirrors of Brâncuși
01.
Expoziții
Vor exista 6 expoziții organizate în jurul evenimentelor culturale cheie în cele 12 luni ale proiectului, 5 în România și una în Bergen, Norvegia. Astfel, prima parte a expoziției va folosi video-mapping pentru a prezenta viața artistului, realizat de un artist grafic pornind de la fotografii. Participanții vor parcurge anii acestuia în țară, drumul spre Paris, atelierul din Paris și relația sa cu artiști contemporani (Modigliani, Tzara, Breton, Picasso, Rodin).
02.
Partea Interactivă
Partea interactivă a expoziției va include, printre altele, lucrările: „Somnul”, „Poarta Sărutului”, „Masa Tăcerii” și „Coloana Infinitului”. Astfel, se vor folosi lucrările ca pretext de introspecție pentru participanți (ex: pentru lucrarea „Poarta Sărutului” se va extrage jumătate din sărut, lăsând participantul să umple spațiul gol cu propria persoană, dându-i acestuia ocazia să înțeleagă sărutul dincolo de acțiunea fizică.
03.
Reproducție
Punctul central îl va reprezenta o reproducție la 1/3 a Coloanei Fără Sfârșit ce va oferi participanților noțiuni privind dimensiunea lucrării originale și efortul necesar pentru realizarea ei. Produsul artistic va servi drept oportunitate de dezvoltare pentru 12 tineri specialiști din sectorul industriilor creative prin metode informale: 1 workshop, 1 schimb de experiență în Norvegia și un program de mentorat. În acest mod, se va asigura transferul de cunoștințe și know-how către o nouă generație de artiști și antreprenori, precum și lansarea acestora pe o piață culturală dezvoltată.
Cine a organizat evenimentul?
Fundația Art Production a acumulat decenii de experiență instituțională în organizarea de evenimente culturale importante precum Festivalul Enescu. Acest proiect reprezintă o oportunitate de a transfera cunoștințe antreprenoriale esențiale ca o formă de dezvoltare a industriilor creative și de dezvoltare sustenabilă a sectorului.
Ia legătura cu noi
București, Calea Victoriei, nr. 20, et. 3, sector 3
Str. Bahlui 6, Sibiu, jud. Sibiu
Telefon: +40 762 248 171
Mail: contact@cetatenieactiva.ro